Σελίδες
Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024
Τι παίζει με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια; | Video Essay #5 | ΚΝΕ
Χακ (Urban Pulse) - Ιντερμέδιο (FULL ALBUM)
Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024
ΣΕΡΓΚΕΙ ΑΪΖΕΝΣΤΆΙΝ
22/1/1898 γεννιέται ο μεγαλύτερος Σοβιετικός(κι όχι μόνον) σκηνοθέτης και θεωρητικός της τέχνης,ο πρωτοπόρος που άνοιξε νέους δρόμους στον κινηματογράφο.Παιδί της μπολσεβίκικης επανάστασης,σ' αυτήν απέδιδε την συγκρότησή του και το έργο του.
Πηγή: DP @DIONPIE / X-TWITTER
Λένιν: Ο άνθρωπος και το έργο του / Συγγραφέας: ΟΥΪΛΙΑΜΣ ΑΛΜΠΕΡΤ ΡΙΣ
1917, Οκτώβρης. Η Πετρούπολη ετοιμάζεται για τη Μεγάλη Επανάσταση. Εκεί συγκεντρώνονται ανταποκριτές απ’ όλο τον κόσμο. Ετοιμάζονται να καταγράψουν στιγμές που θα μείνουν στην Ιστορία. Ανάμεσα σ’ αυτούς βρίσκονται τρεις άντρες με διαφορετική κοινωνική προέλευση και πολιτικές πεποιθήσεις, των οποίων οι αναμνήσεις από τον Λένιν συγκεντρώνονται στο βιβλίο.
Γράφοντας για τον Λένιν, στην πραγματικότητα γράφουν για το ρωσικό λαό που έκανε το άλμα και οικοδόμησε την πρώτη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Μπροστά στα μάτια μας ζωντανεύουν οι λαμπερές και κρίσιμες στιγμές της Επανάστασης, όπως οι κανονιοβολισμοί του θωρηκτού Αβρόρα, η έφοδος στα Χειμερινά Ανάκτορα, οι θυελλώδεις συνεδριάσεις στο Σμόλνι, αλλά και αφανή περιστατικά και προσωπικές συζητήσεις με τον Λένιν.
Με ζωντανή και δημοσιογραφική γραφή αποτυπώνονται ενδιαφέρουσες πτυχές του ανθρώπου που έδειξε ότι η Οκτωβριανή Επανάσταση ήταν μια αστραπή που συγκλόνισε τον κόσμο και με μια λάμψη της φώτισε το αναπότρεπτο σοσιαλιστικό μέλλον της ανθρωπότητας!
Αφιερωμένο στα 100 χρόνια από το θάνατο του Β. Ι. Λένιν.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ «Η ΑΝΟΙΞΗ»: Με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα αύριο στην πλατεία Μεγαλοχωρίου και μετά στο Ζάρκο
Όπως αναφέρει στο κάλεσμά της: «Συνάδελφοι αγρότες, κτηνοτρόφοι η κατάσταση δεν πάει άλλο. Τέσσερις μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και ακόμα είμαστε μετέωροι. Έχουμε απέναντί μας ένα κράτος το οποίο, αφού μας έπνιξε, τώρα αντιμετωπίζει ως κόστος την προστασία και την αποζημίωσή μας. Ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα ανακούφισης που μας υποσχέθηκαν, καθυστερούν τραγικά. Επίσης τα τελικά ποσά που θα δοθούν για τις κατεστραμμένες καλλιέργειες δεν θα είναι στο 100%, όπως διεκδικεί το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, αλλά με βάση την ασφαλιστική αξία των προϊόντων. Για παράδειγμα, στο βαμβάκι με 100% εκτιμημένη ζημιά, η αποζημίωση θα είναι 140€/στρέμμα, για το νομό Τρικάλων, ενώ το κόστος αγγίζει τα 300€/στρέμμα».
Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2024
Το κόκκινο Αερόστατο | Τεύχος 1, Ιανουάριος-Μάρτιος 2024 | Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ
Το αγαπημένο περιοδικό ποικίλης ύλης για παιδιά και νέους (Δημοτικού και Γυμνασίου) σας καλωσορίζει στο καινούριο του σπίτι: τις εκδόσεις “Σύγχρονη Εποχή”.
Η παρέα του “κόκκινου Αερόστατου” μεγαλώνει! Και τα ταξίδια του συνεχίζονται με νέες περιπέτειες γέλιου, γνώσης και ανακάλυψης και μια πλούσια θεματολογία, για όλα τα ενδιαφέροντα: Επιστήμη, κόμικ, ιστορία, τέχνες, ζώα – φύση – περιβάλλον, παιχνίδια και σπαζοκεφαλιές.
Στο 1ο τεύχος της Νέας Περιόδου ξεχωρίζει το αφιέρωμα – γνωριμία με νέους αναγνώστες του περιοδικού. «Μπες κι εσύ στην παρέα μας για να εξερευνήσεις τον κόσμο, να γεμίσεις απορίες, να διασκεδάσεις, να δημιουργήσεις. Μέσα στις σελίδες αυτού του περιοδικού κρύβονται τα πιο μεγάλα μυστικά της ζωής. Διάβασε, ψάξε, συζήτησε… Το περιοδικό που κρατάς στα χέρια σου είναι, ήδη, το εισιτήριό σου για να ξεκινήσεις ένα συναρπαστικό ταξίδι. Ένα ταξίδι καθόλου μοναχικό. Αρκεί να σκεφτείς ότι κι άλλα παιδιά, αυτήν τη στιγμή, μπορεί να βρίσκονται στην ίδια σελίδα με εσένα».
Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024
Στη γειτονιά του ουρανού. Αναφορά στα ουράνια σώματα / Συγγραφέας: ΜΑΑΪΤΑ ΤΖΑΜΑΛ-ΟΔΥΣΣΕΑΣ
Για να διαβαστεί αυτό το βιβλίο, δε χρειάζονται μαθηματικές γνώσεις, ούτε γνώσεις αστρονομίας ή φυσικής. Χρειάζεται μόνο δίψα για μάθηση και όρεξη για γνώση. Με αυτή την έννοια δεν απευθύνεται μόνο σε φυσικούς και άλλους επιστήμονες.
Απευθύνεται σε όλους, σε μεγάλους και μικρούς, σε όσους θέλουν να μάθουν. Άλλωστε, η επιστήμη δεν μπορεί να μένει κλειστή μέσα σε κύκλους ειδικών, αλλά οφείλει να φτάνει σε όλο λαό. Η επιστήμη οφείλει να βοηθά στην κατανόηση του κόσμου, να δίνει τελικά τα εργαλεία ώστε να μπορούμε να τον αλλάξουμε.